Acupunctuur Behandeling

Chinese acupunctuur

U kunt terecht bij Chinatuur in Breda voor een traditionele Chinese acupunctuur behandeling. Onze patiënten samenstelling is divers. Zowel mannen als vrouwen in diverse leeftijdscategorieën. Wij behandelen mensen die in de reguliere geneeskunde vastlopen, op zoek zijn naar een behandeling zonder bijwerkingen of een natuurlijke aanvulling zoeken ter verlichting van (chronische) klachten. Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Wat is acupunctuur?

Chinese acupunctuur is betreft een volledig natuurlijke behandeling. Het lost diverse lichamelijke en geestelijke klachten op. Het doel is om de balans in het lichaam te herstellen, de energie weer te laten stromen en nieuwe klachten te voorkomen. De beproefde techniek die toegepast wordt is al ruim vierduizend jaar oud.

meridianen chinese acupunctuurLichaam en geest zijn nauw verbonden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ons lichaam is voorzien van energiebanen of meridianen. Door deze meridianen stroomt onze levensenergie (‘qi’). De meridianen zijn verbonden met alle organen, spieren, botten en weefsels. Een eventuele verstoring of disharmonie in de energiestroom geeft lichamelijke of geestelijke klachten. We kunnen via de betreffende meridianen hierop invloed uitoefenen.

De, ongeveer, 350 acupunctuur punten zijn gelegen op de meridianen. Door specifieke punten met flinter dunne naaldjes aan te prikken, kan de energie weer vrij stromen. De klachten zullen verminderen, en na verloop van tijd verdwijnen. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.  Ook de kwaliteit van de energie zal verbeteren.

Een acupunctuur behandeling in onze kliniek in Breda duurt ongeveer 1 uur en is nagenoeg pijnloos. Wel kan er een kleine tinteling gevoeld worden. Onze behandelaars zijn geschoold en zeer ervaren.

Complete aanpak van uw klachten

Afhankelijk van uw klachten kan de acupuncturist de Chinese acupunctuur behandeling aanvullen. Dit geschiedt altijd in overleg met u. De aanvulling kan bestaan uit:

  • Moxa; Het gedroogde Moxa kruid biedt extra stimulans en warmte aan de acupunctuur punten.
  • Chinese Kruiden; De kruidentherapeut zal speciaal voor u een Chinese kruidenformule samenstellen.
  • Tuina massage; Deze massagetechniek breekt blokkades af, bevorderd te energiedoorstroming en zorgt voor balans.
  • Cupping; Een eeuwenoude techniek die pijnklachten verlicht.

Specialisten Chinese acupunctuur behandeling

In onze kliniek bent u welkom voor een Chinese acupunctuur behandeling. Stap gerust eens binnen of maak een afspraak. Uw privacy hebben we hoog in het vaandel. Ons team is enthousiast en zeer competent. Onze specialisten werken zeer hygiënisch, zijn in het bezit van de juiste diploma’s en zijn aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging Zhong.

Chinese acupunctuur Breda behandelkamer